Caterina leads the family restaurant. Her passion for cooking is boundless. In 2011 she took a degree in enology in Pisa
She is a shy, tenacious girl with an iron will. in 2012, before putting on her chef's jacket for good and getting her hands dirty in the family restaurant, she attended Niko Romito's School for Advanced Training at Castel di Sangro, in Abruzzo.
The most important lesson among those she will always cherish is the respect for food and for its natural origin, from the birth and growth of each ingredient to its transformation within the dish. She uses just a few elements, trying to highlight their simple flavors. Her cuisine could be defined as balanced and light: this may come off as a paradox in Calabria, but it’s not. This is her philosophy for every dish, savory or sweet.
Each product in our menus is chosen with care, many of which harvested directly from our vegetable garden. We have two tasting menus, depending on the number of courses you want to try.
We are in the heart of the Calabrian countryside, inside a quaint 1600s hamlet surrounded by vineyards, olive groves and citrus orchards: a truly timeless place.
Our estate is nestled in a 60-hectare plot of land that includes vineyards, olive groves and citrus orchards that stretch all the way to the Ionian coast. Guests can enjoy a wonderful swimming pool surrounded by centuries-old olive trees.
Here at Tenuta Ceraudo the happiness of our guest is our main mission, whether enjoying a glass of our good wine or the sophisticated dishes of the Dattilo restaurant.
Our service is elegant and impeccable, performed by highly qualified staff who will take care of any detail. We offer a wide range of services, from simple and informal to important life events, to make your special day really unique.
Questa importante novità è stata introdotta perché la Guida Michelin crede fortemente in tale progetto e vuole partecipare non solo come acceleratore del cambiamento, ma come importante veicolo di divulgazione delle buone pratiche a protezione del Pianeta.
Domenica 29 ottobre, ore 15.30, all’interno della Masterclass “Calabria: le stagioni del Mare” gli chef, Caterina Ceraudo e Luca Abruzzino, si cimenteranno ai fornelli ispirandosi al loro mare insieme a Giacinto Callipo, titolare della Callipo Conserve Alimentari. Per la prima volta, il Corriere della Sera ha deciso di raccontare questo piccolo tesoro italiano sdoppiando l’evento […]
L’ottava edizione di Identità Stati Uniti si è conclusa ieri sera con una “prima”: la cena a Boston, nel ristorante Terra dell’Eataly inserito nel Prudential Plaza.
Sono orgoglioso di dare inizio all’ottava edizione di Identità New York con Ana Ros e Caterina Ceraudo», spiega microfono in mano Paolo Marchi nella Scuola di Eataly Flatiron, gremita come ogni anno, «In Italia, e non solo in Italia, le cucine dei ristoranti importanti sono quasi sempre popolate da maschi.
In occasione dei 140 anni dell’azienda, Barilla lancia la sesta edizione del concorso per dare agli studenti di ALMA l’occasione di esprimere la loro visione sul futuro della pasta e della cucina italiana.
Pioniere, creative,influencer,rivoluzionarie,resilenti,antinconformiste. Ecco le 100 donne del 2016 (+1). Un mosaico di vite straordinarie, raccontate da 43 giornaliste diverse del Corriere della sera. E così tra il primo ministro della Gran Bretagna Teresa May e l’ex First Lady degli Stati Uniti Michelle Obama compare il nome della nostra Caterina che, come racconta Isabella Fantigrossi, ha scelto […]
Si è svolta nel bellissimo teatro Regio di Parma la presentazione della guida Michelin 2018 che ha visto confermata la stella per il ristornate Dattilo guidato dalla Chef Caterina Ceraudo. Grande il risultato della Regione Calabria che rinnova 4 stelle Michelin e tanta la soddisfazione per la Chef Caterina e tutto il suo staff. Sperando […]
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